Perspektivni bh. olimpijac Mirza Nikolajev napokon dobio nove sanke

asd
Bosanskohercegovački sankaš Mirza Nikolajev (19) napokon je dobio nove sanke zahvaljujući mnogobrojnim donacijama iz cijelog svijeta od ljudi koji su prepoznali veliki potencijal perspektivnog Sarajlije.

Naime, Nikolajev je na utrkama prošlih sezona vozio sanke stare 12 godina, ali mu to nije smetalo da pravi odlične rezultate te da se nađe među najboljim sankašima svijeta.

"S velikim zadovoljstvom smo u prilici Senad Omanović (Mirzin trener, op.a) i ja obavijestiti naše istinske prijatelje koji su uzeli učešća u podršci za nabavku novih sanki, a posebna zahvala ide Saneli Klarić, Atifi Ćufurović, Selmi Ajanović, Ahmedu Lindovu, Aidi Olujić, Samri Sabljić, Nedžadu Smajlagiću, bez kojih ove akcije ne bi bile ni pokrenute", napisao je očito presretni Nikolajev na svom Facebook profilu.

Naš mladi sankaš se potom zahvalio i Ministarstvu kulture i sporta Kantona Sarajevo Samiru Avdiću te onda poslao snažnu poruku.

"Želim samo naglasiti da realizacija ove velike podrške je za nas veliki motiv i stimulans da nastavimo s još većim entuzijazmom, trudom i zalaganjem koje je potrebno za veliko takmičenje kao što su Olimpijske igre u Pekingu", poručio je.

Mirza i njegov trener Omanović su tako dobili veliki podsticaj za pravljenje boljih rezultata te ostvarivanje konačnog cilja - prve olimpijske medalje za Bosnu i Hercegovinu od nezavisnosti.

"Ne mogu lagati narod i reći da ću s novim sankama odmah na olimpijskim igrama biti prvi. Odmah da kažem da prve godine neću ništa napraviti. Ne jer ne želim, već je to objektivno nemoguće. Da to objasnim slikovito: nakon što voziš Golfa 2 pet godina, kada kupiš Golfa 7 i to sportski model, normalno je da treba vrijeme da se navikneš na nešto brže, mnogo modernije", rekao je ranije ove godine Mirza u jednom intervjuu za portal Klix.ba.

Prvi priliku za veliku uspjeh imat će već za pet mjeseci kada su na rasporedu Zimske olimpijske igre u Pekingu.