Pet dana prije finala Inzaghiju postavili najvažnije pitanje: "Džeko ili Lukaku?"

.
Ko će biti starter?

 

Simone Inzaghi opisao je predstojeće finale Lige prvaka s milanskim Interom kao najvažniju utakmicu u svojoj karijeri, dok je govorio o stepenu poteškoća s kojima će se njegova ekipa susresti protiv Guardiolinog Cityja.

Inter je ovu sezonu Serije A završio na 3. mjestu plasirajući se u Ligu prvaka za narednu sezonu, a osvojio je prethodno Kup i Superkup Italije, dok 10. juna, dakle u subotu, u Istanbulu igra meč za pisanje historije.

Manchester City lovi tripletu i bit će sigurno favorit u pokušaju da dođe do svoje prve titule u Ligi prvaka, dok igrači Intera imaju priliku da osvoje četvrtu klupsku, a naravno za mnoge od njih to bi bila prva, pa tako i našem Edinu Džeki.

Pet dana prije finala u Istanbulu, Simone Inzaghi obratio se novinarima na medijskom danu milanskog Intera, a Italijan je izrazio ponos na ono što su Nerazzurri do sada postigli i priznao da je njihova misija u finalu jako teška.

"Bio je to dug put, počevši od prošlog ljeta i dana žrijeba koji nije bio sretan za nas (tj. u istoj skupini kao Bayern i Barcelona...). U 2010. smo ostvarili veliki cilj i pokušat ćemo ga ponoviti u 2023." , naglasio je na početku Inzaghi, te dodao: "Odmah nakon druge utakmice protiv Milana, puno smo radili na Cityju. Ali tek nakon utakmice u Torinu počeo sam stvarno razmišljati što bismo trebali učiniti u subotu. To je najvažnija utakmica moje karijere, koja nam se vraća za sav trud uložen u godinu dana", rekao je Inzaghi pa je dodao:

"Naći ćemo pun stadion, s puno turskih navijača koji će biti podijeljeni između Calhanoglua i Gundogana".

Pohvale za City i Guardiolu uoči finala

Što se tiče šansi dviju momčadi u finalu, Inzaghi je rekao: "Nisam baš dobar s koeficijentima, susrest ćemo se s najjačom momčadi na svijetu koja je osvojila Premier ligu pet puta u posljednjih šest godine, u najkonkurentnijoj ligi na svijetu. Morat ćemo igrati timski jer ćemo protiv sebe imati najboljeg, s izvrsnim trenerom koji je obilježio moderni nogomet".

"Suočio sam se s njim kao igrač i sjećam se da sam na medenom mjesecu u New Yorku sa suprugom jeo svoj colacato, a Guardiola je sjedio za susjednim stolom. Obje momčadi imaju igrače koji mogu napraviti razliku. Oni su ove godine osvojili dva naslova, ali i mi".

Upitan da govori konkretnije o Manchester Cityju, rekao je: "Ima puno divljenja za njih, za ono što su učinili posljednjih godina. Ove godine sam osjećao da će doći do finala. Što ih više gledate, to više razumijete zašto imaju ovakve rezultate. Utakmicu će odlučiti trenuci, morat ćemo malo zaustaviti posjed Cityja i dobro procirkulirati loptu kad je imamo”.

Trener Nerazzurra je ponovo dao do znanja da još nije odlučio ko će od Edina Džeke ili Romelua Lukakua biti partner u napadu Lautaru Martinezu, istaknuvši da "još imamo četiri treninga plus jedan koji ćemo odraditi u Istanbulu".

To je pitanje s kojim se Inzaghi često susreće u posljednje vrijeme, ali dojam je da će biti teško donijeti pravu odluku budućiu da su i Lukaku i Džeko na kraju sezone u sve boljoj formi.