Piatek: Uvijek vjerujem u sebe, ali nisam ovo očekivao

Krzysztof Piatek priznaje da je "šest golova u pet utakmica u Milanu više nego što sam očekivao", ali i dalje je tipično hladan kada dok njegov zapanjujući volej protiv Atalante.

Nijedan napadač nije uspio da prije Piateka u dresu Milana za samo 310 minuta zabije šest golova, a još je Poljak imao rivale poput Rome, Napolija, Atalante...

"Uvijek vjerujem u sebe i vjerujem da ću postići mnogo golova, ali priznajem da je šest golova u pet utakmica više nego što sam očekivao", rekao je Piatek za Milan TV nakon meča protiv Atalante (3:1) u kojem je postigao dva gola.

"Pažljivo su me čuvali, ali znao sam da će lopta prije ili kasnije ući u šesnaesterac, pa sam napravio pokret kako bih osigurao da prvi stignem do nje", opisao je majstoriju za 1:1 u stilu Zlatana Ibrahimovića.

“Danas sam zadovoljan sa dva gola i želim da nastavim ovako. Ja sam napadač, pa bih volio da postižem golove u svakoj utakmici", poručio je Piatek.

Priliku za novi gol ima već u petak kada njegov tim igra protiv Empolija na San Siru prvenstveni meč, prenosi SportSport.ba.