Pike govorio o španskom Superkupu i skandalu koji je izazvao: Ako može Đoković, mogu i ja

32
Ovo govorim jer želim da povučem paralelu sa osudama javnosti što sam dio organizacije Superkupa u Saudijskoj Arabiji

Fudbaler Barcelone, Đerard Pike (Gerard Pique), nedavno je bio u centru skandala kada je objavljeno da je njegova kompanija "Kosmos" učestvovala u organizaciji novog izdanja španskog Superkupa u Saudijskoj Arabiji u zamjenu za višemilionsku proviziju.

Pike je o tome govori za "L’Équipe", te povodom toga uporedio je sebe sa srbijanskim teniserom Novakom Đokovićem.

- Nemam šta da krijem, sve je legalno. Kažu da postoji sukob interesa, ali ja to ne vidim tako. Jedina protivzakonita stvar je to što je neko pristupio privatnim glasovnim porukama i pustio ih u štampu, smatra Pike, a njegovu izjavu su prenijeli i španski mediji.

- Novak Đoković je organizator teniskog turnira u Beogradu. On je nedavno učestvovao na njemu i nije ga osvojio, sudije mu nisu pomagale. Poražen je u finalu, dodaje Pike.

-  Ovo govorim jer želim da povučem paralelu sa osudama javnosti što sam dio organizacije Superkupa u Saudijskoj Arabiji. Sudije ni meni, a ni Barceloni nisu ni na koji način pomagale. Ovakve situacije će postajati sve češće, jer veliki broj profesionalnih sportista ulazi u svet biznisa, nisam ja jedini, zaključio je Pike.

 

Foto : Twitter