Pique otkrio da želi biti predsjednik Barcelone, ali i šta je rekao sudiji prije nekoliko dana

.
Sve je jasno

 

Gerard Pique je prije nekoliko dana odlučio da završi svoju nogometnu karijeru, a prvi put nakon toga govorio je za španske medije. Nije izbjegao niti jednu temu, što je bilo interesantno njegovim fanovima, kao i navijačima Barcelone.

Priznao je Pique da bi jednog dana volio da bude predsjednik Barcelone.

"Mislim da bih u nekom trenutku svog života volio biti predsjednik Barcelone. Trenutno to nemam u glavi, ali nekada da. Imam još neke stvari koje želim uraditi. Sada kada ne moram trenirati svaki dan ili svake sedmice ići na utakmice, imat ću slobode za neke druge stvari. U buudćnosti želim pomoći svom timu, a to je Barcelona", rekao je Pique.

Govorio je kratko i o incidentu sa Gilom Manzanom.

"Neko drugi je rekao jako ružne riječi, a sudac je sve slušao iz svoje svlačionice, te je kasnije rekao kako sam ja to sve izgovorio, što nije istina", kazao je Pique, te je nastavio:

"Sve što sam rekao, stojim iza toga. Razne stvari mi se stavljaju na leđa. Oni hoće da me kazne sa šest ili osam utakmica čak i kada sam se oprostio", izjavio je Pique.

Pojavile su se informacije kako se sprema potpis za Atletico Madrid.

"Da radim sa Cholom. Taj ko vam je to rekao, je*eno je lud. To je ludost. Nikada ne bih nosio dres nekog drugog kluba. Samo Barcelona. Niko drugi me nikada nije zanimao u karijeru", iskren je bio Gerard Pique.

Objavljen zapisnik koji je otkrio brutalne uvrede Piquea sinoć prema glavnom sudiji

Pique je prigovarao glavnom sudiji, ponajviše zbog crvenog kartona Lewandowskom, a sada je poznato šta je sve rekao defanzivac. bile su to zaista brutalne uvrede.

Naveo je to glavni sudija u zvaničnoj izvještaju, a jasno je da bi defanzivca očekivala žestoka kazna da i dalje ostaje igrati. Sudija Gil Manzano je u zapisniku naveo da mu je Pique između ostalog kazao.

"Jesi li vidio kako su nam zabili gol? Ti si ga priznao. Ti si sudija nas je najviše sje*ao. Je*ena sramota je ovo što ti radiš. Se*em ti se na mater ku*vu“, između ostalog je kazao Pique.

Zanimljivo da je Manzano i prošle godine isključio Pique zbog žestokih uvreda i prijetnji. Za defanzivca koji odlazi u penziju bilo je to jedanaesto isključenje u Barceloni.

Da nakon ovog meča nije otišao u penziju 35-godišnji defanzivac bi dobio žestoku kaznu La Lige. Ona bi iznosila barem šest utakmica zbog verbalnog napada i vrijeđanja sudije, a možda i više.

Ovako kazna ne može biti izvršena jer se Pique više ne vodi kao fudbaler, no skupu cijenu mogao bi platiti Robert Lewandowski jer je i on imao određenih gestikulacija tokom izlaska iz igre.

Njegova kazna vjerovatno će biti tri utakmice zabrane umjesto jedne što je to slučaj kod igrača koji dobiju dva žuta kartona. Razlog potencijalnog povećanja kazne su protesti i gestikulacije poljskog napadača.