Pique otkrio koji talent samo Messi ima i na sjajan način ga uporedio s Ronaldom

.
Gerard Pique je imao priliku igrati s dvojicom nogometaša koji su obilježili proteklu deceniju pa je tako i kompetentan pri poređenju Cristiana Ronalda i Lionela Messija.

Tokom epizode u Manchester Unitedu, Pique je igrao s Ronaldom. Međutim, bolje je "upoznao" Messija s kojim je dugo dijelio svlačionicu u Barceloni.

 

Španac savršeno dobro poznaje kvalitete oba igrača, a tim povodom za BT Sport otkrio je razliku između dvojice nogometaša.

 

"Obojica su nevjerovatni. Pričamo o dvojici najboljih igrača, ne samo na svijetu, već u historiji nogometa. Oduvijek govorim da Messi ima talent kojeg niko drugi nema. Lopta ne može pobjeći dva metra od njegove noge, ona je uvijek tu uz njega. Nemoguće ga je uhvatiti i to se ne može vidjeti kod nekoga drugog", rekao je Pique.

Kada je u pitanju Ronaldo, Pique ima veliko poštovanje prema slavnom Portugalcu i vidi neke druge kvalitete kod igrača Manchester Uniteda.

"Ronaldo je u potpunosti drugačiji igrač. Visok je i jak, kompletan igrač. Može na različite načine postići pogodak, glavom, iz slobodnog udarca, penala, iz situacija jedan na jedan... Ipak, za mene Messi nije čovjek, dok je Cristiano najbolji među ljudima", zaključio je španski defanzivac.