Pitali smo Paunovića preuzima li BiH, odgovor: kratak i jasan

Još jučer je poput bombe odjeknula vijest da bi Roberta Prosinečkog na klupi reprezentacije Bosne i Hercegovine mogao naslijediti Veljko Paunović.

Našu nogometnu selekciju u martu naredne godine očekuje baraž kroz koji će biti u prilici da izbori Euro 2020. Lista kandidata koji bi poveli "Zmajeve" u odlučujuće utakmice mijenja se iz dana u dan, čas je jedan, čas je drugi, a kao jedna od opcija pominja se i 42-godišnji Veljko Paunović.

Srbijanski trener koji je doskoro vodio Chicago Fire navodno je od strane čelnika N/FSBiH kontaktiran još prije dva mjeseca kada je Prosinečki dao ostavku, ali kako se kockice tada nisu poklopile, njegovo ime je sada ponovo isplivalo u javnost.

Povodom cijele priče kontaktirali smo i Paunovića, a na pitanje oko eventualnog preuzimanja reprezentacije Bosne i Hercegovine imao je kratak i jasan odgovor.

"Hvala Vam na javljanju. Sve što imam da kažem je da nisam kontaktiran", stoji u poruci koju nam je poslao Paunović - piše Sportsport.ba.

Paunović je kroz trenersku karijeru, pored rada u MLS-u, imao priliku i da vodi omladinsku reprezentaciju Srbije s kojom je osvojio i Svjetsko prvenstvo.