Pjanić drugi najbolji igrač Lige prvaka po broju tačnih pasova

Miralem Pjanić, vezni fudbaler Juventusa i reprezentativac BiH, drugi je najbolji pas igrač u dosadašnjem dijelu grupne faze Lige prvaka.

Prema statistici koju je objavila UEFA-ina Twitter stranica Lige prvaka, Pjanić ima 90 posto uspješnosti pasova u prva četiri kola. On je od 377 pasova uspješno kompletirao 338.

Jedini bolji u ovom statističkom parametru od njega je PSG-ov Marco Verratti, koji ima 93 procenat uspješnosti. On je od 327 upućenih pasova imao 305 tačnih.U top pet se nalazi i Toni Kroos iz Reala sa 322 uspješna od 359 upućenih pasova (90 posto). Ilkay Gundogan iz Manchester Cityja je četvrti, sa 312 uspješnih od 347 upućenih (90 posto), a listu od top pet zaključuje Joshua Kimmich, sa 88 posto uspješnosti. Od 362 pasa, 319 je bilo uspješno.

Zanimljivo, Kimmich jedini na ovoj listi nije klasični vezni igrač, nego bek, koji po potrebi igrai zadnjeg veznog u Bayernu. Također, od top pet "pass mastersa" kako ih je UEFA nazvala, trojica su Nijemci.

Podsjetimo, Pjanićev Juventus, Kimmichev Bayern i Verattijev PSG jedine su ekipe koje su nakon četiri kola obezbijedile plasman u knock-out fazu ovog takmičenja.

Izvor: