Pjanić i Krunić neće moći igrati za Zmajeve ako se UEFA-ina prijetnja ostvari

.
Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovina neće biti toliko uzdrmana ukoliko se ostvari prijetnja Evropske nogometne federacije (UEFA) o zabrani igranja za nacionalni tim igračima koji budu nastupali u novoosnovanoj Superligi

"Igrači povezani sa Superligom neće moći igrati za svoje reprezentacije. Što ranije im treba biti zabranjeno igranje na svim UEFA-inim takmičenjima pa tako i na evropskom i svjetskom prvenstvu. Ne mogu dovoljno jako naglasiti da smo svi ujedinjeni protiv ovog sramotnog prijedloga lige koja je samoj sebi svrha te koja je prije svega motivisana pohlepom. Svi smo ujedinjeni protiv tog besmislenog projekta. To je ciničan plan", rekao je predsjednik UEFa-e Aleksandar Čeferin.

Ukoliko se UEFA-ina prijetnja zaista realizuje, selektor Bosne i Hercegovine Ivaylo Petev bit će lišen usluga dvojice nogometaša - Miralema Pjanića (Barcelona) i Radeta Krunića (Milan).

Međutim, taj broj vjerovatno nije konačan jer u Superligi će igrati 20 klubova, odnosno uz 15 osnivačkih klubova (čeka se objava imena još tri kluba) učestvovat će još pet klubova na temelju rezultata.

Tako postoji mogućnost da Zmajevi potencijalno ostanu bez još nekih nogometaša uoči nastavka kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo koje nas očekuje za pet mjeseci.