Pjanić: Italija je zemlja koju volim, sanjao sam da igram protiv njih

Miralem Pjanić je na marginama manifestacije "Grand Gala del Calcio" za "Sky Sports" komentirao VAR, borbu s Italijom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, te Ligu prvaka. Prethodno je bh. reprezentativac i veznjak Juventusa izabran u najbolji tim u prošloj sezoni Serije A.

- Napoli je dobio Atalantu i utrka za prvaka Italije se nastavlja. Prvenstvo je dugo i očigledno je da moramo uvijek biti oprezni, jer nije ništa gotovo. Imamo dobar tim i odlične rezultate do sada. Ali nismo osvojili ništa. Cilj je osmi uzastopni naslov prvaka, Kup Italije i pokušaj da uzmemo Ligu prvaka. Nadamo se da će se sjajni rezultati nastaviti - rekao je Pjanić. 

Pjanić je potom komentirao odluku UEFA-e da VAR bude uveden u Ligu prvaka.

- Pročitao sam to danas, mi smo veoma sretni. U početku smo svi pomalo bili zbunjeni o načinu korištenja VAR-a, ali je to sada važno sredstvo kod donošenja spornih odluka. Mislim da VAR zaista pomaže sudijama - istakao je bh. veznjak. 

Nogometna reprezentacija BiH smještena je u grupu s Italijom u borbi za plasman na Euro. 

- Drago mi je, Italija je zemlja koju volim. Uvijek sam sanjao da igram protiv Italije. To će biti kompliciran protivnik u grupi. Imaju dobrog trenera Roberta Manćinija (Mancini) i stvaraju prilično bogatu grupu mladih ljudi. Mislim da će Đorđo Kielini (Giorgio Chiellini) još biti tamo. Šaljemo jedni drugom šale - poručuje Pjanić. 

Veznjak Juventusa se osvrnuo i na meč protiv Intera, te Ligu prvaka. 

 

- Protiv Jang Bojsa moramo zatvoriti raspravu za prvo mjesto u grupi. Ali važan izazov nas sada čeka u petak protiv Intera težak protiv Intera, a to je tim s velikim igračima. Ako pobijedimo, pobjegli bismo im još dalje na tabeli. Protivnici u Ligi prvaka su uobičajeni - Barcelona, Real Madrid i Mančester siti - zaključio je Pjanić.