Pjanić još uvijek u borbi s gripom, ali bi trebao biti spreman za derbi s Napolijem

Veznjak Juventusa Miralem Pjanić trebao bi biti spreman za veliki derbi koji će Stara dama igrati u nedjelju protiv Napolija na gostujućem terenu

Pjanić već danima ima problema s gripom, ali ga je bez obzira na to trener Massimiliano Allegri uvrstio u tim za meč s Bolognom i bh. nogometaš ušao je u igru posljednjih 15 minuta.

Mediji u Italiji pišu da Pjanić daje sve od sebe kako bi se što prije vratio punim treninzima te da bi već do vikenda trebao biti maksimalno spreman, što znači da će u nedjelju u velikom derbiju protiv Napolija utakmicu početi od prve minute.

Pjanić je i prvu utakmicu osminu finala Lige prvaka protiv Atletico Madrida igrao pod gripom, a ono što trenerea Stare dame možda i najviše brine u ovom trenutku je povreda Douglasa Coste koji ima probleme s kvadricepsom i pitanje je da li će biti sprema za uzvratni meč protiv Atletico Madrida.

Juventus se nalazi na prvom mjestu Serije A s osvojenih 69 bodova, čak 13 više od Napolija koji je na drugom mjestu i 22 boda više od Intera koji je na trećem mjestu, kako prenosi klix.