fbpx Pjanić: Moj san je osvojiti Ligu prvaka

Pjanić: Moj san je osvojiti Ligu prvaka

Home

Pjanić: Moj san je osvojiti Ligu prvaka

Naš reprezentativni veznjak iz Juventusa Miralem Pjanić za italijanske medije govorio je o načinu radu novog trenera Mauricija Sarija (Maurizio Sarri), koji pokušava uigrati novi stil igre u kojem će naš as biti važna karika.

- Radimo odvojeno, defanzivci s jedne strane, a ofanzivci s druge... Trenirao sam i s jednom i s drugom grupom igrača. Moja uloga je njemu vrlo važna - rekao je Pjanić i dodao:

- Sigurno će mi se dopasti, s obzirom na to da njegov stil igre meni omogućava puno kontakta s loptom.

Sari je već izjavio da od reprezentativca BiH očekuje, u prosjeku, 150 dodira s loptom u toku jedne utakmice, prenosi Avaz.

- To je cilj koji želim(o) postići. Međutim, nije važno je li to 150 ili 120 ako moja ekipa i ja igramo dobro - analizira Pjanić.

Iako se na kraju prošle sezone špekuliralo oko odlaska našeg reprezentativnog veznjaka iz "Stare dame", on konstatira da ne razmišlja o odlasku.

- Ovdje imama fantastične prijatelje i dugotrajan ugovor (do 30. juna 2023. godine, op. a.). Nemam namjeru ići. Želim prenijeti nešto mladima koji su ovdje stigli. Moj san je osvojiti Ligu prvaka u predstojećoj sezoni - zaključio je Pjanić.

Topic
Objavio: Ned, 21/07/2019 - 18:01
Back to top