Pjanić: Nisam zaslužio crveni karton, navijači Intera su stvarali pritisak na sudiju

Veznjak Juventusa i reprezentacije BiH Miralem Pjanić nakon sinoćnje pobjede svog kluba protiv Intera u derbiju 35. kola Serije A poručio je da je slavlje Stare dame bilo zasluženo, a da on nije zaslužio crveni karton, kako su to domaći navijači tražili.

"Moja prva javna opomena nije bila ispravna, ali sam shvatio jer je prije toga isključen igrač Intera. Navijači na stadionu su stvarali veliki pritisak na sudiju i tražili da mi pokaže crveni karton", rekao je Pjanić za talijanske medije analizirajući utakmicu koja je sinoć odigrana na "Giuseppe Meazzi". On je meč napustio u 80. minuti kada ga je zamijenio Bentacur, a mogao ga je završiti u 57. minuti nakon oštrog starta nad Candrevom, no sudija Orsato mu nije želio pokazati drugi žuti karton.

Priznao je kako je Juventus trebao bolje kontrolisati derbi u kojem su na kraju slavili rezultatom 3:2.

"Ovakva pobjeda je najbolja jer nam daje dodatno samo pouzdanje, a protivniku stvara bol. Dali smo sve od sebe u drugom poluvremenu, ali Inter se pokazao kao veoma čvrst protivnik. Ipak, mi želimo titulu i to smo i dokazali", dodao je Pjanić.

Dodao je da je umoran jer je ove sezone odigrao puno mečeva, ali i da je svjestan kako ga tim treba.

"Dat ću sve od sebe da stignemo do cilja. Suspendovan sam protiv Bologne, tako da ću izvući najviše od sebe ove sedmice trenirajući i popravljajući fizičku spremnost. Moramo pobijediti u svakoj utakmici i umor ne može biti izgovor", istakao je.

Juventus u pretposljednjem kolu Serije A gostuje kod Rome, a u posljednjem dočekuje Veronu na svom terenu. U međuvremenu u finalu Kupa Italije igraju protiv Milana.