Pjanić u društvu šeika bodrio Saudijsku Arabiju sa njihovim šalom oko vrata

.
Bosanskohercegovački reprezentativac Miralem Pjanić bodrio je reprezentaciju Saudijske Arabije protiv Meksika (1:2) na tribinama stadiona Lusail, a naš veznjak je snimljen u svečanoj loži sa šalom Saudijaca.

 

Pjanić je neposredno pred utakmicu doputovao u Katar, a kako se može vidjeti na fotografiji, susret je pratio u društvu šeika. Ipak, bh. igrač koji trenutno nastupa za Sharjah nije donio sreću Saudijcima koji su eliminisani sa SP-a.

Sudijsku Arabiju eventualna pobjeda je vodila dalje, ali umjesto toga doživjeli su poraz i grupnu fazu su okončali na posljednjem mjestu.

Svi golovi padali u drugom poluvremenu. Prvo je Martin u 47. minuti na asistenciju Montesa doveo Meksiko u vodstvo, a samo pet minuta kasnije prednost je udvostručio Chavez sjajnim golom iz slobodnog udarca. Konačnih 2:1 postavio je Al Dawsari u petoj minuti sudijske nadoknade.

Argentina je grupnu fazu okončala na prvom mjestu sa šest bodova, dok su Poljaci i Meksikanci imali po četiri boda. Međutim, prolaz dalje osigurala je Poljska zbog bolje gol-razlike. Poljaci su imali 2:2, a Meksiko 2:3.

Sudijska Arabija grupnu fazu je završila na posljednjem mjestu sa tri osvojena boda.

Foto: Screenshot/ Twitter