Prosinečki i Pjanić uvjereni da ćemo u Torinu pokazati pravo lice, navijači skeptični

Protiv Finske nismo bili na nivou, ali ne smijemo zaboraviti kako smo izgledali ranije, rekao je igrač Juventusa

Borbena i kompaktna

- Malo nas je poljuljao poraz u Finskoj, gdje smo odigrali loše tu utakmicu. Nadam se da ćemo protiv Italije pokazati pravo lice, koje je krasilo Bosnu i Hercegovinu u posljednjim utakmicama, gdje je cijela utakmica bila borbena i kompaktna - rekao je selektor reprezentacije BiH Robert Prosinečki na sinoćnjoj zvaničnoj pres-konferenciji u Torinu.

Prvi strateg našeg državnog tima najavio je promjene u timu.

- Bit će sigurno određenih promjena u odnosu na utakmicu s Finskom. Do sada nas je krasio vezni red. No, upravo tu smo imali poteškoća u Tampereu, ponajviše zbog toga što nije igrao Miralem Pjanić tako da se nadam da će u Torinu biti mnogo bolje - optimista je Prosinečki.

Kao jedno 

Lucidni veznjak naše reprezentacije Miralem Pjanić istaknuo je da o Italiji ne treba trošiti riječi.

- Osim što se dobro brane i imaju dobre igrače u defanzivi, veoma su jaki i u veznom redu i napadu. Imaju fudbalere koji znaju sakriti loptu tako da nam definitivno neće biti lako - analizira Pjanić.

Osvrnuo se i na minuli kvalifikacioni duel u Tampereu, prenosi Sport Avaz.

- Protiv Finske nismo bili na nivou, ali ne smijemo zaboraviti kako smo izgledali ranije pod vodstvom selektora Prosinečkog. Moramo vratiti to što nas je krasilo. Moramo se boriti zajedno, biti kao jedno, a na kraju neće izostati ni šanse. Ne vidim razlog zašto ne bismo dobro odigrali i napravili dobar rezultat u Torinu - rekao je Pjanić, koji je na pitanje italijanskih novinara gdje će nastaviti karijeru, odgovorio da o Juventusu sada neće razmišljati, ali da će ubrzo znati sve o njegovoj budućnosti.