Pobuna u svlačionici Mančester junajteda: Igrači traže odlazak Ronalda

.
Posljednja dešavanja u Mančester junajtedu možda i najbolje ukazuju na to da je od nekadašnjeg giganta ostalo samo ime. Sportski sektor daje lažna obećanja trenerima, navijači stopiraju transfere, ulaganja astronomska, a rezultata nigdje.

 

Žoze Murinjo (Jose) znao je to svojevremeno dobro da objasni riječima da mu je "drugo mjesto u Premijer ligi sa Junajtedom jedan od najvećih uspjeha karijere", aludirajući na to kako javnost ne zna ni polovinu onoga što se dešava iza zavjese.

Poslije odluke da ide niz dlaku navijačima i odustane od kupovine Marka Arnautovića, vrh kluba se okrenuo kupovini Kodija Gakpoa (Cody Gakpo) iz PSV, a sa Ostrva stižu vijesti da se svlačionica digla protiv Kristijana Ronalda (Cristiano). I ptice na grani znaju da sedmicama traje igra "gluhih telefona" između Erika Ten Haga, Mančester junajteda i Ronalda, jer se i dalje ne nazire rješenje gotovo besmislene situacije u kojoj Portugalac na silu pokušava da natjera tim da funkcioniše po njegovim pravilima.

Špekulisalo se da će otići, pa da će ostati, da će igrati, pa da neće zbog čega je propustio gotovo kompletne pripreme, a upravo zbog toga što je fokus kompletne javnosti na tome šta se dešava sa nekada najboljim igračem svijeta digla se buna u svlačionici Junajteda. Naime, dio igača je frustriran Ronaldovim ponašanjem i sve je veći broj njih traži od njega da napusti klub i tako skine bar dio nagomilanog pritiska. Doduše, Ronaldo i dalje ima saigrače koji drže njegovu stranu i žele da on ostane, ali podjela na klanove mogla bi samo dodatno da zakomplikuje i ovako zamršenu situaciju u klubu i dovede do potpunog rezultatskog fijaska. 

Ten Hag je već nekoliko puta jasno istakao da će Ronaldo igrati kada se bude doveo u fizički optimalno stanje, s obzirom da dugo nije trenirao sa timom iz ličnih razloga. On je ušao u posljednju godinu ugovora sa Junajtedom i čak unutar kluba vlada podijeljeno mišljenje po pitanju njegove prodaje.

Ronaldov agent Žorž Mendeš (Jorge Mendes) je već razgovarao sa generalnim direktorom Junajteda Ričardom Arnoldom (Richard Arnold) i tražio mu da odobri transfer u zasad neimenovani klub što bi on prihvatio da porodica Glejzer ne odbija prodaju!

Sa druge strane nekadašnji špic Junajteda Čičarito Ernandez (Javier Hernandez) poslao je javnu poruku da bi volio da se vrati u klub i čak da igra bez plate, kako bi pomogao da se ekipa izvuče iz trenutnih problema. "Đavoli" imaju samo Ronalda u napadu poslije odlaska Edinsona Kavanija (Cavani), pošto je Antoni Marsijal (Anthony Martial) povrijeđen. Nije tajna da Ten Hag traži na tržištu novog igrača sa golovima, ali je pitanje da li je baš 34-godišnji Meksikanac rješenje Junajtedovih problema.