Počela rukometna Liga prvaka: Nastup ubilježila trojica bosanskohercegovačkih igrača

.
Kao i naš selektor

 

Rukometna Liga prvaka počela je jučer utakmicama prvog kola u kojima su nastupila trojica naših rukometaša od kojih je samo Marko Panić imao koliko toliko pozitivan rezultat.

Njegov Montpellier je remizirao na svom parketu sa PICK Szegedom, bilo je 29:29, a on je meč okončao sa tri pogotka i zajedno sa Diegom Simonetom, Gudmundssonom, Descatom, Pellasom, Walliniusom, te Duarteom bio najefikasniji igrač svoje ekipe. Šego je imao devet, a Bonnefoi dvije odbrane.

Kod mađarskog tima Frimmel je bio najbolji sa osam golova dok je Radivojević dodao pet. Mikler je imao deset odbrana dok je Alilović skupio jednu.

Meshkov Brest je poražen od Kiela na svom parketu, bilo je 33:30 za njemački sastav, a naš Vladimir Vranješ je postigao tri gola za svoj tim. Efikasniji od njega bili su Kasparek, Skube i Vailupau sa po šest pogodaka, te Shumak sa četiri. Usik je imao devet intervencija. 

Kiel je inače do pobjede vodio fenomenalni Ekberg sa 11 golova dok je Sagosen dodao šest, a Reinkind četiri. Dario Quenstedt je imao devet odbrana. 

Zagreb, koga sa klupe vodi naš selektor Ivica Obrvan, je poražen od Aalborga rezultatom 34:24, a naš Edin Klis je postigao pogodak. Inače, najbolji u hrvatskom timu bili su Mandić i Klarica sa po pet golova. Ivić je imao pet, a Slavić tri odbrane.

Goste je do trijumfa vodio Barthold sa devet golova dok su Nielsen i Christensen dodali po četiri. Aggefors je imao 17 uspješnih intervencija. 

U preostalom meču, Elverum je remizirao sa Vardarom u Norveškoj, bilo je 27:27. Najefikasniji u domaćem timu su bili Mathe i Heldal sa po šest golova dok je Grondahl dodao pet. Fries je imao devet, a Imsgard tri odbrane. 

Kod Vardara Toto je postigao šest golova dok je Cuni dodao pet. Martin Tomovski je imao 14 uspješnih intervencija na golu sastava iz Sjeverne Makedonije. 

Rezultati: 

Elverum - Vardar 27:27 (13:13)
Meshkov Brest - Kiel 30:33 (15:18)
Montpellier - PICK Szeged 29:29 (14:15)
PPD Zagreb - Aalborg 24:34 (14:18)