Počinje play-off Eurolige, Musa s Realom dočekuje zahuktali Partizan

košarka
Večeras počinje play-off Eurolige, a već prvog dana gledat ćemo spektakularan dvoboj Real Madrida i Partizana s početkom u 20:45 sati.

 

Real je završio ligaški dio sezone na trećem mjestu, a Partizan na šestom, te će ukrstiti koplja u borbi za odlazak na Final Four.

Obje ekipe bi trebale igrati u najjačim sastavima, jedino je upitan nastup centra reala Vincenta Pioiriera, te nas sasvim sigurno očekuje iznimno kvalitetna košarka.

Džanan Musa je najbolji košarkaš ove sezone u redovima Reala, te navijači s pravom od njega očekuju da vodi Kraljeve do titule ove sezone, ali to neće biti nimalo lagan zadatak.

Partizan je ligaški dio Eurolige završio na fenomenalan način, sa pet pobjeda iz posljednjih šest susreta, te ekipu Željka Obradovića niko ne smije unaprijed otpisati.

Ekipa koja prva dođe do tri pobjede će proći na Final Four koji će biti održan u litvanskom Kaunasu od 19. do 21. maja.

Prve dvije utakmice se igraju u Madridu 25. i 27. aprila, potom treća 2. maja u Beogradu. Eventualna četvrta bi se igrala 4. maja u Beogradu, a eventualna odlučujuća peta bi bila odigrana 9. maja u Madridu.

Prednost domaćeg terena je bila presudna u oba duela ove sezone u ligaškom dijelu - Real je slavio u Madridu rezultatom 105:97, a Partizan u Beogradu rezultatom 104:90.

Parovi play-offa:

Olympiacos - Fenerbahče

Barcelona - Žalgiris

Real Madrid - Partizan

Monaco - Maccabi