Pod velikim upitnikom nastup još jednog startera BiH u Vaduzu

Više detalja bit će poznato nakon večerašnjeg treninga

Selektor naše reprezentacije Robert Prosinečki, pored odranije otpisanih povrijeđenih igrača Amera Gojaka, Tonija Šunjića, Luke Menala te Miralema Pjanića i Zorana Kvržića, u Vaduzu, najvjerovatnije, neće moći računati ni na još jednog startera. To je lijevi bočni igrač londonskog Arsenala Sead Kolašinac, koji osjeća posljedice prethodnog duela s Italijom na Bilinom polju (0:3). 

- Ne vjerujem da će ga selektor forsirati da igra - saznajemo u bazi "Zmajeva" u Sent Galenu.

Umjesto Kolašinca, koji ima problema sa zadnjom natkoljenom ložom na lijevom boku,  šansu će dobiti Eldar Ćivić, koji je u Ligi nacija – grupa B u svakoj utakmici bio na zavidnom nivou. Podsjetimo, lijevi bočni igrač londonskog Arsenala propustio je te utakmice, također, zbog povrede.

Inače, više detalja bit će poznato nakon večerašnjeg treninga, koji će izabranici Roberta Prosinečkog odraditi od 20 sati na stadion "Rheinpark" u Vaduzu. Pola sata prije, održat će se službena press-konferencija bh. tima.

- U Lihtenštajnu će, vjerovatno, igrati svi igrači koji su do sada igrali manje ili nisu igrali. Svi će dobiti šansu - izjavio je selektor Prosinečki nakon utakmice s Italijom.