Podgrmeč gostuje u Cazinu

sa

U nastavku drugoligaškog prvenstva nogometaši Podgrmeča idu na teško gostovanje, a protivnik u ovom kolu je Krajina iz Cazina.

Ono što raduje je da sanski zeleno – žuti spremno dočekuju krajiški derbi i igrači se nadaju da će ostvariti povoljan rezultat.   Utakmicama  20. kola narednog vikenda se nastavlja  prvenstvo Druge nogometne lige Federacije BiH Zapad. NK Podgrmeč ima tešku utakmicu u kojoj se u Cazinu sastaje sa veoma dobrom momčadi Krajine.

Utakmica ova dva kluba u prvom dijelu šampionata odigrana u Sanskom Mostu završena je bez pobjednika rezultatom 2:2. Inače, radi se o krajiškom derbiju i susretu tradicionalno ljutih protivnika u kojem je teško prognozirati krajnji rezultat.

Podgrmeč je šesti na tabeli sa 27 osvojenenih bodova, dok se njegov sutrašnji protivnik sa četiri boda više nalazi na četvrtom mjestu. Poznato je da Krajina ima  iskusnu i kvalitetnu momčad koja posebno dobro igra na svom terenu gdje uz pomoć vatrenih navijača rijetko gubi bodove. Cazinjani  najavljuju kako će i sutra doći do čitavog plijena i s  toga se očekuje uzbudljiva i neizvjesna nogometna predstava.

S druge strane i Podgrmeč spremno dočekuje ovu važnu utakmicu. Kako saznajemo u taboru zeleno – žutih, nema povrijeđenih i igrača sa parnim kartonima, svi su u pogonu tako da bi sanski drugoligaš trebao  nastupiti u trenutno najjačem sastavu.

Trener Zoran Bujić kaže da je svjestan da  njegovu ekipu očekuje teško gostovanje jer igraju protiv jedne od kvalitetnijeg ekipa u ligi koja ja u samom vrhu. „ Mi smo spremni za utakmicu jer nemamo nikakav imperativ, a napravili smo pozitivnu seriju koju želimo da nastavimo.