Pogledajte gluposti igrača Barcelone zbog kojih su ostali bez pobjede na startu sezone (VIDEO)

sport
Nogometaši Barcelone nisu uspjeli slaviti na otvaranju nove sezone španske La Lige, u kojoj brane titulu, te su tako remizirali na gostovanju Getafeu u utakmici bez golova.

 

Susret prvog kola La Lige obilježile su tenzije i gluposti koje su pravili igrači Barcelone. Zbog toga su, najvjerovatnije, ostali bez pobjede.

Od samog starta utakmice vidjelo se da će Getafe biti neugodan rival Barceloni. Tim iz predgrađa Madrida prvi je zaprijetio u uvodnim minutama, dok je Oriol Romeu imao prvu šansu za Barcelonu u 26. minuti, ali je bio neprecizan.

Barceloni su se stvari zakomplikovale nakon što je Raphinha u 42. minuti doživio trenutak "ludila" i divljačkim udarcem laktom udario je protivnika za direktan crveni karton, iako je još ranije dobio i žuti. Sudija Cesar Soto Grado poslao ga je u svlačionicu.

Crveni karton pogledajte ovdje.

Vrlo interesantan detalj vidjeli smo u trećoj minuti nadoknade, no ovoga puta glupost igrača Barcelone sudija nije isključio. Ronalda Araujo je namjerno uhvatio loptu u ruke kako ona ne bi otišla van igrališta, kao da je u pitanju revijalna utakmica ili nogomet "na male" ispred škole.

Kada je shvatio da bi za to mogao dobiti karton ili isključenje, Araujo se uhvatio za glavu i izvinio sudiji poručivši da zbunjen nije znao šta radi. Na opće zaprepaštenje svih domaćih, sudija mu nije dao karton. Bez golova otišlo se na odmor.

U nastavku su i domaći dobili crveni karton, ali i trener gostiju Xavi Hernandez. Sve u svemu, golova nije bilo tako da je Barcelona u odbranu titule krenula bodom iz Madrida.

Rezultat:

Getafe - Barcelona 0:0

 

VIDEO

VIDEO