Pogledajte kada je prvi put u karijeri Džeko dobio direktan crveni karton

Najbolji igrač Rome Edin Džeko, zaradio je direktan crveni karton u današnjem debaklu Rome protiv Fiorentine (7:1) u okviru četvrtfinala Kupa Italije.

Kapiten reprezentacije BiH ušao je u igru na početku drugog poluvremena, a u 72.minuti je dobio crveni karton nakon prigovora sudiji.

Ovo je prilika da se podsjetimo kada je Džeko dobio svoj prvi crveni karton u karijeri, kako prenosi Sportske. 

Bilo je to u njegovoj prvoj sezoni u Romi, 20.decembra 2015. godine protiv Genoe, kada je u 75.minuti zaradio isključenje.

Džeko je prilikom jednog napada Rome pao u šesnaestercu gostujućeg tima, te je od glavnog arbitra Andree Gervasonija tražio najstrožu kaznu.

Ipak, sudija nije odlučio svirati ono što su Džeko i Roma priželjkivali, a nakon kraćeg “ćaskanja” između arbitra i Edina Džeke, sudija mu je odlučio pokazati put u svlačionicu.

I danas protiv Fiorentine, Džeko je žustro reagirao i tako po drugi put dobio crveni karton u karijeri.

Džeko je u svojih skoro 19 godina profesionalne karijere i gotovo 650 zvaničnih utakmica u BiH, Češkoj, Njemačkoj, Engleskoj, Italiji, te reprezentaciji BiH, zaradio tek drugi direktni crveni karton.

Za reprezentaciju je 13.novembra 2016.godine protiv Grčke (1:1) zaradio prvo žuti, pa crveni karton u okviru kvalifikacija za SP 2018. godine.

Džeko, kako god, spada u red korektnih igrača, a kao i svakom nogometašu, i njemu se, u rijetkim prilikama, dogodi ‘blackout’ za vrijeme utakmice.