Pogledajte kako je Jones uništila Švedsku u historijskom meču za bh. košarku

Jonquel Jones
Bh. košarkašica Jonquel Jones danas je ponovo oduševila novom sjajnom predstavom u duelu između BiH i Švedske, a maestralnu partiju prepoznala je i FIBA koja je na svom zvaničnom kanalu izdvojila sve poteze naše igračice.

 

Jones je prvo odigrala "simultanku" u prvoj četvrtini u kojoj je postigla 19 od 25 poena reprezentacije BiH koja je već nakon prve dionice imala 15 poena prednosti.

Iako je Jones u drugoj četvrtini prvi put na prvenstvu ostala na klupi pune četiri minute, nastavila se dominacija bh. tima. U drugom poluvremenu Jones i ekipa su nastavile sjajno igrati pa je naš tim na kraju ostvario uvjerljivu pobjedu.

Jones je meč završila s fantastičnih 34 poena, 19 skokova i četiri asistencije te još jednom potvrdila zašto je jedan od favorita za MVP nagradu najkorisnije košarkašice na takmičenju najboljih selekcija Starog kontinenta.

"Bilo je čudesno igrati na Eurobasketu, sve utakmice su bile izuzetno tijesne i uzbudljive, prave takmičarske. Niko nije očekivao od naše male države da postigne ovakav veliki rezultat", poručila je Jones nakon utakmice.

Podsjetimo, naša najbolja košarkašica je trenutno vodeća u anketi u kojoj navijači na sajtu Eurobasketa glasaju za najkorisniju igračicu turnira (MVP).