Pogledajte kako je Lana Pudar pobijedila u Barceloni i osigurala "A" olimpijsku normu

.
Sjajna utrka

 

Bosna i Hercegovina slavi u može biti ponosna. Lana Pudar je prva sportistkinja iz naše države koja je došla do "A" olimpijske norme za Ljetne olimpijske igre u Parizu naredne godine

Lana je do norme došla na mitingu u Barceloni.

Mare Nostrum je najjače plivačko takmičenje u Europi koje se održava u tri susreta godišnje širom Mediterana. Ove godine održava u francuskom Canet-en-Roussillon (13. i 14.05.), Barceloni (17. i 18.05.) i u Monacu (20. i 21.05.).

Lana je danas nastupila u finalnoj utrci na 200 metara delfin nakon sjajnih kvalifikacija gdje je zauzela drugo mjesto.

Mlada bh. plivačica u finalnoj utrci isplivala A olimpijsku normu u disciplini 200m delfin s vremenom 02:08.36 i zauzela prvo mjesto u grupi.

Lana je sa ovim rezultatom postala prva sportašica iz Bosne i Hercegovine koja je osigurala nastup na ljetnim olimpijskim igrama "Paris 2024".

Ovo je veliki rezultat za bh. sport, a kako je izgledala Lanina utrka pogledajte u narednom videu:

VIDEO POGLEDAJTE OVDJE.

Lana je ove godine kao jedna od najboljih mladih svjetskih plivačica dobila pozivnicu od strane organizatora za nastup na sve tri stanice takmičenja.

Budući da se Lana sa svojim timom nalazi u Španiji na visinskim pripremama cijeli peti mjesec, nastupit će samo u Barceloni i poslije nastupa nastaviti sa pripremama.

"Bit će interesantno vidjeti kako će ovaj nastup izgledati, s obzirom da je iz punog treninga i da dolazi na ovo takmičenje direktno iz trenažnom kampa, sa vrlo teških i napornih priprema", naovde i Laninog kluba ORKA.