Street Workout: Pogledajte kompletnu transformaciju mladog Krupljanina Nedžada Velagića (VIDEO)

Street Workout je fizička aktivnost, tjelovježba koja se obavlja uglavnom na otvorenom u parkovima, na javnim mjestima.

Podrazumijeva kombinaciju atletike, gimnastike i sporta, oblik dinamičnog uličnog treninga pojedinaca, timova i organiziranog takmičenja. Sada je to aktivnost koju praktikuju ljudi širom svijeta. 

Street workout, u posljednje vrijeme, sve je više popularan i u Krajini. 

Krupljanin, Nedžad Velagić, više od 3 godine bavi se street workout-om koji je,kako kaže, postao njegov način života.

"Prije par godina bio sam kao svaki današnji klinac, zaražen video igrama i nisam često izlazio iz kuće. Za računarom sam sjedio 24h što nije bilo dobro za moje zdravlje, kako fizički tako i psihički. Imao sam svega 39 kg prije nego što ću se početi baviti sa Street Workout-om", kazao je Nedžad u razgovoru za naš portal.

"Želju da se bavim Street Workout-om dobio sam nakon što me je potaknuo kolega. Pokazao mi je par klipova od poznatog (Frank Medrano) i s prva sam mislio nema šanse, jer su mnogi govorili da u ovom sportu ne možeš da dobiješ mišićnu masu i da ću ostati i dalje mršav. Mnogi su se i smijali jer nisam mogao da uradim bukvalno ni jedan sklek, ali nisam na to obraćao pažnju. Od tada sam odlazio u park svaki dan i vježbao. Nije bilo bitno da li je vani kiša ili sunce,  svakog dana sam dobijao nove bolove koji su me činili jačim", kazao je.

Nedžad je još jedan od dokaza da jaka želja i dobra volja pobjeđuju sve.

"Danas imam 69kg ono što mi se jučer činilo nemoguće danas je moguće i ako su mnogi govorili 'Nećeš uspjeti'. Nisam slušao druge pratio sam svoj cilj i samo sam bio fokusiran na uspjeh. Bolove koje sam dobijao svakog dana čini li su me jačim, kako fizički tako i psihički. Zbog toga danas nemam strah uraditi ono što sam do jučer mislio da nisam u mogućnosti."

Za kraj, Nedžad je poslao poruku svim mladim ljudima da nikada ne odustaju od svojih želja i vjere u sebe.

"Želim ovim putem da motivišem ostalu omladinu koja sjedi po parkovima i troši svoje vrijeme na video igrice ili izlaske. Želim im poručiti da bi postigli nešto nije potreban novac, već samo jaka volja.Ključ uspjeha treba pronaći sam", poručio je Nedžad.