Pogledajte penal dramu i tužan kraj bh. šampiona

zrinjski

Velika drama viđena je sinoć u Bratislavi na revanš meču play-offa Konferencijske lige.

Zrinjski je bio jako blizu da postane prvi bh. tim koji će zaigrati grupnu fazu evropskog takmičenja i bukvalno su ga sekunde dijelile od toga.

Mostarci su u produžecima imali 1:1, rezultat koji ih vodi dalje, s igračem više ušli u posljednje minute, ali je "nekim čudom" Ramirez postigao golčinu makazicama i praktično "sa zvukom sirene" spasio Slovake.

Uslijedila je penal lutrija. Barišić je promašio penal, ali ga je spasio Čondrić koji brani penal Kašiji, međutim potom Malekinušić promašuje, a Čavrić pogađa za veliko slavlje Slovana.

Bio je to zaista pravi šok za Zrinjski, koji nije imao ni sreće, iako je po svemu viđenom zaslužio taj nastup u grupnoj fazi.

"Dobro smo se pripremili za Slovan, imali smo dobre šanse, čekali smo greške, ali je i Slovan imao svoje šanse", rekao je Sergej Jakirović nakon meča.

"Ono što se desilo poslije je bilo sjajno i zato je fudbal najljepša igra na svijetu. Hvala navijačima koji su došli, a mi nastavljamo dalje", dodao je odlični trener.

S druge strane Wladimir Weiss je kazao da ovakav scenarij ne bi režirao ni poznati filmski režiser Alfred Hitchcock.

"Meč je bio fantastičan, težak od početka. Golman Chovan nas je ostavio u igri kada je protivnik imao dobre šanse. Ni Hitchcock ne bi ispisao ovakav scenarij, momci su zaslužili da prođu dalje zbog svih emocija", kazao je Weiss.

Nakon odličnog evropskog ljeta Zrinjski se sada okreće Evropi. Prvi ispit je već u srijedu kada Plemiće čeka teško gostovanje ekipi Borca.