Kralj je volio nogomet, a pogledajte za koju pjesmu Edin Džeko nije žalio novac dok mu je Šaban pjevao

Šaban Šaulić (67) stradao je u saobraćajnoj nesreći u Njemačkoj dok se vraćao s koncerta. Bio je poznat kao "Kralj narodne muzike" koji je volio dobru zabavu, a i njega su ljubitelji dobre zabave voljeli. Tako je kroz karijeru nastupao za brojne sportske, pogotovo nogometne zvijezde.

Narodna muzika i nogomet idu kao prst i nokat pa su brojni nogometaši Šabana rado zvali na privatne zabave. 

Njegov veliki poklonik bili su Nemanja Matić, kojeg je Šaban podržao nakon povrede, a za kojim je Matić danas izrazio saučešće i žaljenje te kapiten bh. reprezentacije Edin Džeko s kojim je Šaulić snimio legendarni video u kojem Dijamant "kiti muziku".

Dijamant je 2015. godine prisutvovao veselju povodom rođendana kćerke svog bivšeg reprezentativnog kolege i velikog prijatelja Senijada Ibričića.

Za dobar provod je bio zadužen upravo "kralj narodne muzike". Edin Džeko nije štedio novce i uz jednu pjesmu odlučio je "zakititi" klavijaturu i svirače s novčanicama od 100 eura. 

Iako u javnosti nije često govorio o sportu, Šaban je bio veliki nogometni zaljubljenik.

- Šaban se razumije u nogomet, igrao je ranije dok nije počeo pjevačku karijeru i često komentiramo utakmice - otkrio je nedavno njegov zet i trener Partizana Zoran Mirković. 

Trenirao je nogomet dok je bio mlađi, a malo osoba zna da je bio navijač Barcelone.

Od velikana zabavne muzike oprostile su se mnoge regionalne sportske zvijezde. Među njima je i njegov unuk Luka Adžić, koji je član belgijskog velikana Anderlehta.