Pogledajte zbunjujuću situaciju zbog koje su Peljto i bh. sudije poništile gol Leipzigu protiv Reala

,

Već na samom startu utakmice između RB Leipziga i Real Madrida vidjeli smo spornu situaciju nakon koje je bosanskohercegovačka sudijska ekipa poništila gol njemačkoj ekipi.

Leipzig je na startu osmine finala Lige prvaka došao u vodstvo protiv Real Madrida, ali je pomoćni sudija Senad Ibrišimbegović odmah podigao zastavicu i dosudio ofsajd poziciju nakon gola Benjamina Šeška.

Uslijedio je niz protesta domaće ekipe pa se čekala odluka Irfana Peljte. Najbolji bh. sudija je dobio signal iz VAR sobe da je gol opravdano poništen te da rezultat ostaje 0:0.

Inače, u VAR sobi su smješteni Nizozemac Pol van Boekel i Dennis Higler te su oni procijenili da je zaista bila nedozvoljena pozicija

 

Gol pogledajte OVDJE.

Pošto Šeško nije bio u ofsajdu, sudijska ekipa je procijenila da je drugi nogometaš Leipziga, koji je bio u ofsajdu, utjecao na igru, odnosno smetao Realovom golmanu te je dosuđen pasivni ofsajd.

Inače, ovo je prva utakmica za nekog bh. sudiju u nokaut-fazi Lige prvaka. Peljti kao glavnom sudiji pomažu Senad Ibrišimbegović i Davor Beljo, dok je četvrti sudija Miloš Gigović.

 

Foto: Screenshot