Pojavlia se crna lista na kojoj se nalaze šestorica Barcinih igrača - moraju da idu na kraju sezone

sa
Barcelona treba da se riješi nekih igrača kako bi poboljšala svoju finansijsku situaciju. Prema navodima španskih novinara, na transfer listi je najmanje šest igrača. Neki od njih su igrači koji su se prošlog ljeta pridružili Barceloni.

Prošlog ljeta Barcelona je pokrenula veliku transfer ofanzivu. Katalonci su doveli mnogo igrača, a prednjačio je Robert Lewandowski. To je bilo moguće zahvaljujući tzv financijskim "polugama", zahvaljujući kojima je klub koji se borio sa ogromnim ekonomskim problemima mogao potrošiti milione na transfere.

Sada se Barcelona mora riješiti nekih igrača kako bi uravnotežila budžet. Prema pisanju španskih medija, nekoliko je igrača na izlaznim vratima, a među njima su i oni koji su prošlog ljeta došli u klub.

Na toj listi je i Raphinha. Brazilac je stigao na Camp Nou za 58 miliona iz Leeds Uniteda. Sada može otići kako bi spasio finansije kluba, ali i zato što ne opravdava nade koje se u njega polažu. Arsenal je zainteresovan za njega, ali je Barcelona izdiktirala prilično previsoku cijenu od čak 100 miliona eura.

Franck Kessie, koji je takođe došao u Barcu na ljeto kao slobodan igrač iz Milana, takođe će otići. Prema pisanju medija, Inter ga želi, a Marcelo Brozović bi otišao drugim putem. Čini se da ni bek Hector Bellerin nema budućnosti u Barci.

Memphis Depay je već dugo na izlaznim vratima. Barcelona je prošlog ljeta htjela da se riješi Nizozemca. I činilo se da će uspjeti, jer je Depay trebao biti blizu Juventusa. Međutim, do transfera nije došlo (Arkadiusz Milik je otišao u Juve). Sada, prema španskim novinarima, Barcelona može poslati Depaya u Atletico Madrid, a Yannick Carrasco će zauzvrat otići u Barcu.

Pored navedenih igrača, novinari navode još dva igrača koji bi se uskoro mogli oprostiti od Barcelone. To su Eric Garcia i Ferran Torres. Pogotovo ovaj drugi nije u vrhunskoj formi u posljednje vrijeme. Nije uspio da ubijedi Xavija, a nedavno je protiv Atletico Madrida dobio direktan crveni karton.

FC Barcelona je lider u Španiji na tabeli La Lige. Xavijev tim ima tri boda više od drugoplasiranog Real Madrida. U narednom, 18. kolu, Barcelonu očekuje meč sa Getafeom.

Najjače evropske lige nastavlju se i narednih dana, a kompletnu ponudu pronađite na sajtu Volcanobet kladionice!

Zapratite Volcanobet kladionicu na Facebook i Instagram profilu.