Pokušao ubiti sudiju, a potom ubio sam sebe - snimci koji dolaze iz Argentine su užasavajući

.
Iz Argentine dolaze užasni snimci, nakon što je jedan od amaterskih nogometaša brutalno napao sudiju. Nanio mu je teške povrede, a kasnije sam sebi oduzeo život zbog ogromnog pritiska kojeg je osjećao kada je shvatio da svi u državi sada gledaju snimak njegovog napada.

 

Williams Alexander Tapon imao je 24 godine i trebao je da bude priveden zbog "pokušaja ubistva" nakon brutalnog fizičkog napada na sudiju.

Sumnja se da je sudija doživio ozbiljne povrede glave i gornjeg dijela leđa, i da su one ozbiljnijeg karaktera. Trenutno stanje arbitra utakmice nije poznato.

VIDEO POGLEDAJTE OVDJE.

No, nesretna priča imala je još gori kraj. Naime, u ponedjeljak navečer nogometaš koji je napao sudiju oduzeo si je život. Očito je osjetio veliki pritisak nakon što je snimak njegovog napada postao viralan na internetu.

Prije nego je donio tragičnu odluku, 24-godišnjak rodom iz grada Gerlija poslao je audio poruku svojoj porodici, a njegova sestra je istu proslijedila u javnost.

"Hvala ti na svemu, uvijek si bila tu, nikad me nisi ostavila samog i to cijenim, volim te", jedna je od poruka, dok u drugoj dodaje: "2Nisam jak, ne znam šta mi je, ovo nisam ja".

"Volim te. Znam da ću izgledati kao kukavica, ali umoran sam, ne mogu više, molim te izvini", također je poslao u poruci.

Usred šoka zbog onoga što se dogodilo, jedna od igračevih sestara potvrdila je činjenicu: “Da, tako je. Moj brat je počinio samoubistvo zbog svega što su mu radili, zbog svega za što su ga optuživali, vodimo ga u mrtvačnicu".

Williams Alexander Tapon odlučio je da si oduzme život na željezničkoj tračnici u Avellandi.