Povremeni bh. reprezentativac ''začepio'' usta Nijemcima: Politika me ne zanima, ja sam fudbaler

Prethodnu sezonu Dumić je proveo također u 2. Bundesligi gdje je igrao za Dynamo Dresden i to ponovo kao posuđeni fudbaler holandskog sastava. U razgovoru za medije u Njemačke, Dumić je uporedio dva kluba.

- Mislim da su ovdje ljudi otvoreniji, sve je bilo crno ili bijelo u Dresdenu. Ako Dresden pobijedi, sve je super, no ako izgubimo i nije baš najbolje. Navijači ovdje su veoma dobri i to je najveća razlika. Osjećam se dobro ovdje, rekao je Dumić i zatim otkrio zbog čega je napustio Dresden poslije samo jedne sezone, prenosi Oslobođenje.ba.

- Morate pitati Ralfa Mingea, sportskog direktora Dresdena. Iza Dresdena je turbulentna sezona gdje su se izmijenila trojica trenera. Prvih pola godine pod vodstvom Uwea Neuhausa je bilo veoma dobro za mene dok kod Maika Walpurgisa nisam igrao u prvih šest utakmica u novoj godini. Nakon toga je došao Christian Fiel kod koga sam bio standardan. Mislim da je presudila visoka cijena koju je Utrecht tražio za mene jer smatram da me Dresden želio kupiti, a ne opet posuditi.

Posljednjeg dana prelaznog roka u redove Darmstadta je stigao bivši napadač Partizana Ognjen Ožegović koji je rodom iz Bosanske Gradiške.

- Ognjen priča mojim jezikom tako da ću mu pomoći kako god mogu da se na najbolji mogući način što prije uklopi u tim, kazao je Dumić, a novinare u Njemačkoj je zanimalo da li mu predstavlja problem to što je on Srbin.

- Time se ne opterećujem, ja sam fudbaler, politika me ne interesuje. Ja sam ovdje u Njemačkoj i želim da igram fudbal, a ne da se bavim politikom.

Dumić je karijeru počeo u Hvidovreu odakle je prešao u Norwich, a još je igrao za Brondby, NEC Nijmegen, Utrecht, te Dynamo Dresden i sada Darmstadt za koji je ove sezone stigao odigrati pet utakmica.

Za reprezentaciju naše zemlje je odigrao pet utakmica i postigao gol u domaćem porazu 4:3 protiv Belgije, a za Zmajeve je debitovao 2017. godine u gostujućem trijumfu protiv Estonije rezultatom 2:1.