Poluvrijeme do kraja: Bayern prvak, čudo od kluba u Ligi prvaka, velikan u Cvajti!

.
Završnica Bundeslige

 

Ostalo je poluvrijeme do kraja sezone 2023/24 u Bundesligi, a prema trenutnim rezultatima prvak je Bayern po 11. put u nizu. 

Bayern je poveo već na startu meča protiv Koelna te čuvao prednost do kraja prvog dijela te vodi sa 0:1, dok je u Dortmundu nevjerica gdje Borussija gubi od Mainza sa 0:2.

Žuto-crni su promašili i penal pa im je potrebno pravo čudo u nastavku da dođu do preokreta i titule nakon duže od decenije.

 

 

RB Leipzig je već osigurao treće mjesto i ići će u Ligu prvaka, dok ćemo prema trenutnom stanju stvari po prvi put u Ligi prvaka igrati i Freiburg.

Freiburg je u finišu prvog dijela protiv golom Grifa poveo protiv Eintrachta iz Frankfurta te ima potreban rezultat za odlazak u elitnog takmičenje jer Union Berlin igra 0:0 protiv Werdera.

 

 

U Konferencijsku ligu trenutno ide Wolfsburg. Vukovi imaju minimalnu prednost protiv će otpisane Herthe, a Bayer Leverkusen gubi na gostovanju kod Bochuma sa 2:0.

Trenutno će u Herthu put Cvajte i Schalke 04 koji gubi na gostovanju protiv RB Leipziga, a u doigravanje za opstanak odlazi Stuttgart.

 

 

Stuttgart igra 0:0 protiv Hoffenheima, dok Augsubrg gubi kod Borussije Moencheglacbach sa 0:2 te rizikuje ispadanje.

Posljednji putnik u Evropu bit će poznat nakon utakmice finala DFB Pokala, ukoliko RB Leipizg pobijedi Eintracht onda će sedam ekipa iz Bundeslige izboriti Konferencijsku ligu, a šestoplasirana Europa ligu.