Ponižavanje Mourinha ili pretjerana reakcija čuvenog trenera: Je li Jose napravio pravu stvar?

.
Gađali ga grudom u Norveškoj

 

Trener Rome Jose Mourinho danas je gađan grudom snijega od strane navijača ekipe Bodo Glimta nakon čega je Portugalac odbio da se pozdravi s djecom koja su se okupila kako bi dobila fotografiju ili potpis za uspomenu.

Roma i Jose Mourinho večeras gostuju u Norveškoj kod dobrog poznanika Bodo Glimta, tima koji je Portugalcu nanio najteži poraz u karijeri. U grupnoj fazi Konferencijske lige u oktobru prošle godine bilo je 6:1 za norveški klub.

Novi dolazak u Bodo donio je zanimljivu scenu. Jose se fotografisao i davao je autograme navijačima koji su se okupili na parkingu da ga pozdrave i zatim je krenuo prema grupi od 30-ak djece kako bi se pozdravio i s njima.

Međutim, neko iz grupe je odlučio da gađa čuvenog trenera grudom. Ona je pala odmah pored njega i to je čuvenog stručnjaka poprilično iznerviralo.

VIDEO POGLEDAJTE OVDJE.

Istog trenutka je skrenuo prema kombiju koji ga je čekao. Dječaci koji su vikali njegovo ime ostali su bez uspomene i to sve zahvaljujući nekome ko se htio našaliti.

Mourinho žestok prema igračima: "Precijenio sam ih"

Jose Mourinho je nakon poraza od 6:1 bio itekako ljut na svoje igrače. Istakao je kako ih je precijenio.

"Nisam podcijenio protivnika. Znao sam da su snažan tim, ali čini se kako sam precijenio svoje igrače. Izgledalo je kao da je Solbakken na Moto GP motociklu, a naši igrači na biciklu", rekao je tada Mourinho i dodao je:

"Njihov prvi sastav je kvalitetniji od našeg rezervnog. Izgleda da svaku utakmicu moram igrati sa istim igračima i dovoditi ih do iscprljenosti", kukao je tada Mourinho.

Treba istaći da je u revanšu u Rimu rezultat bio 2:2, a vidjet ćemo hoće li golijada biti nastavljena i u današnjem meču.

Foto - Screenshot