Ponižen i opljačkan pred očima mnogih: Robert Lewandowski će dugo pamtiti današnji dan

.
Ostao bez 70.000 eura vrijednog sata

Napadač Barcelone Robert Lewandowski (34) imao je danas veoma neugodno iskustvo po dolasku u trening-centar.

Poljski fudbaler je stao kako bi se fotografisao i potpisao autograme navijačima, a to je jedan od prisutnih iskoristio kako bi opljačkao zvijezdu Barcelone.

Prema navodima katalonskih medija, neko iz mase je otvorio suvozačka vrata automobila kojeg vozi poljska zvijezda i uspio je da mu ukrade sat vrijedan 70.000 eura.

Lewa je odmah vidio da je lopov u akciji i lično je odlučio reagovati. Pojurio je za pljačkašem. Međutim, nije uspio da ga stigne i ubrzo ga je izgubio iz vida.

Također, dvojica 'navijača' pokušali su da se domognu mobitela napadača katalonskog kluba dok je ovaj pozirao za fotografije. U tome nisu uspjeli.

Policija je reagovala. Ovaj duo je uhapšen, ali lopovu koji je uzeo sat nema ni traga ni glasa.

Prisustni navijači su ispitani. Žena koja je bila svjedok krađe dala je izjavu o onom što je vidjela i potraga za pljačkašem je u toku.

Robert Lewandowski ovog je ljeta stigao u Barcelonu. Označio je to kao san kojeg je želio ispuniti i sigurno da nije očekivao da će mu se ovakve stvari desiti na samom početku karijere na Camp Nou.

Ovo je i veliko poniženje sjajnog napadača. Očigledno je imao previše povjerenja prema navijačima i to mu se osvetilo.

Nakon svega imat će mnogo više opreznosti po dolasku u trening kamp i vrlo je moguće da će nakon ovog incidenta određeno vrijeme preskakati druženje s fanovima.

Foto: Sport sport