Poslušajte huk Buenos Airesa nakon što je Argentina nakon 36 godina postala prvak svijeta (VIDEO)

Buenos Aires
Snimak koji dolazi iz Buenos Airesa (Argentina) najbolji je pokazatelj koliko je stanovnicima ove države značilo osvajanje Svjetskog prvenstva u Kataru i koliko su zapravo zaluđeni nogomet.

 

 

Ulice svih većih argentinskih gradova od sinoć su bile ispunjene vatrenim navijačima koji pjevaju i slave, a "festival" će sigurno potrajati i narednim danima, posebno kada se nogometaši vrate iz Katara i kada svi zajedno budu slavili titulu prvaka svijeta.

 

No, ono što je privuklo posebnu pažnju na internetu je snimak koji je nastao neposredno prije pobjedničkog gola iz penala, a huk koji se čuo iz ovog grada najbolji je pokazatelj kako se proslavila pobjeda Argentine protiv Francuske i osvajanje titule prvaka svijeta nakon 36 godina.

 

U Buenos Airesu je tokom prvog dijela proslave bilo više od 100.000 ljudi na ulicama, gdje su svi zajedno veličali Lionela Messija i Gaučose.

Podsjećamo, Argentina je slavila protiv Francuske nakon boljeg izvođenja penala, a rezultat je nakon 120 minuta glasio 3:3. Dva pogotka za Argentinu je postigao Messi, a jedan Di Maria, dok je za Trikolore hat-trick postigao Kylian Mbappe.