Posramio Bernarda Silvu, izbacio Manchester City pa osvojio svijet izjavom: " Nisam heroj, ja ne..."

.
Sjajni Ukrajinac skroman nakon pobjede

 

Sjajan dvomeč u okviru četvrtfinala Lige prvaka odigrali su Manchester City i Real Madrid, a prolaz u polufinale na kraju je ostvarila ekipa iz Španije.

Nakon 3:3 u Madridu, sinoć je nakon 90 minuta u Manchesteru rezultat bio 1:1, te su viđeni produžeci u kojima nije postignut niti jedan gol.

[twitter]https://sportsport.ba/fudbal/manchester-city-real-madrid-lucas-vazquez-zongliranje-penal-video/472845[/twitter]

Značilo je to da će putnika u polufinale odrediti bolje izvođenje penala, a dosta smireniji i bolji u tome bili su gosti iz Madrida koji su na kraju ostvarili prolaz dalje.

Iako je Modrić promašio prvi penal jako brzo su mu promašajima uzvratili Bernardo Silva, te Mateo Kovačić i na taj način je Real Madrid ostvario prolaz u polufinale Lige prvaka.

Obojici fudbalera Manchester Cityja penale je odbranio golman Real Madrida Lunin, a posebna je bila odbrana penala Portugalcu čiji je udarac praktično uhvatio.

 

Spasio je na taj način Lunin svoj klub eliminacije, te ih je poslao u polufinale Lige prvaka i prozvan je herojem nakon utakmice. Ipak, bio je jako skroman u izjavi nakon susreta.

"Nemam šta da kažem. Nisam heroj. Tim je prepun heroja. Trčali su i borili se 120 minuta. Ja ne trčim ni pet minuta na utakmici", rekao je Lunin.

Nakon toga upitan je zašto je ostao na sredini gola prilikom udarca Bernarda Silve.

"Znali smo da će eko šutirati po sredini gola. Morali smo riskirati i odabrali smo Bernarda Silvu. Srećom, šutirao je po sredini", kazao Lunin.

Vrijedi dodati i to da je pravi heroj iz sjene bio rezervni golman Real Madrida koji je na posudbi iz Chelseaja. Naravno riječ je o Kepi.

[twitter]https://sportsport.ba/fudbal/luka-modric-iq-1000-penal-ispucana-lopta-real-madrid-manchester-city/472859[/twitter]

On je imao mnogo puta priliku braniti protiv Bernarda Silve, te je očito znao gdje će štuirati ovaj fudbaler.

Upravo je Bernardo Silva Kepi nekoliko puta sa bijele tačke šutirao penal baš kao što je i sinoć pokušao prevariti Lunina. Upravo Kepa rekao je Luninu da ostane na sredini gola.

Tako je Kepa postao junak iz sjene jer je praktično sve pripremio Luninu da osramoti Bernarda Silvu i da mu uhvati loptu nakon šuta sa bijele tačke.