Postoji li okrutniji način da se izbori korner? Fudbaler zbog ovoga treba novo pravilo!

.
Koliko snalažljivo toliko i bezobrazno

 

U Saudijskoj Arabiji je viđen najokrutnije izboreni korner u posljednje vrijeme zbog čega su neki otišli daleko da traže promjenu određeni pravila u fudbalu.

Sve se dešavalo na meču prvenstva Saudijske Arabije između Al Fataha i Al Shababa, a glavni akteri su bili španski defanzivac Fran Velez te poljski veznjak Grzegorz Krychowiak.

Naime, u jednom duelu kod aut linije Krychowiak je ostao da leži na podu gestikulirajući povredu glave, a lopta je bila u posjedu Veleza.

Umjesto da izbaci loptu u aut, Velez je napucao u glavu svog rivala koji je ležao na podu i tako izborio korner. Sudija nije ništa poduzeo pa su fudbaleri Fataha izveli korner.

 

 

Tako je Španac na jako okrutan način donio korner svojoj ekipi, a vrhunc njegovog licemjerstva je na neki način bila odluka da se izvini Poljaku.

Kada su ga pitali zašto je to uradio, Velez je napravio gest kao da želi reći da nije imao izbor, dok se Krychowiak podigao na noge.

Iskusni veznjak sasvim očekivano nije prihvatio izvinjenje svog protivnika, a većina ljubitelja fudbala je iznenađena reakcijom sudije koji je pokazao na korner.

 

 

Sudiju su se vodile samo pravilima zbog čega su mnogi složni da bi se ubuduće ovakve i slične akcije trebale sankcionisati jer je zloupotrebljenen povrijeđeni igrač.

Inače, Velez i Krychowiak su se u prošlosti susreli u prvenstvu grčke kada su nastupali za Panathinaikos, odnosno AEK odakle možda i imaju nerazriješenih problema.

Treba dodati da je Al Fatah na kraju pobijedio sa pomalo iznenađujućih 4:1 ekipu Shababa za koju osim Krychowiak nastupa još nekoliko poznatih imena kao što su Santi Mina i Ever Banega.