Potresni intervju majke Emiliana Sale: Jako sam ljuta, tuga će ostati do kraja života

Majka preminulog nogometaša Cardiffa Emiliana Sale, Mercedes Taffarel, još uvijek ne zna pravi razlog nesreće u kojoj je poginuo njen sin, a ona je istakla da vjeruje u pravdu i da će se na kraju otkriti pravi uzroci ove tragične nesreće.

Sala je u januarskom prijelaznom roku napustio Nantes i potpisao je za Cardiff, a kada je krenuo iz Francuske za Vels, avion kojim je letio nestao je s radara iznad Engleskog kanala. 

Na početku je bilo puno problema u pronalasku aviona, ali zahvaljujući brojnim svjetskim zvijezdama, prije svega Kylianu Mbappeu, plaćena je privatna potraga koja je pronašla avion i u njemu truplo preminulog Emiliana Sale. 

"Još uvijek čekamo i pokušavamo shvatiti kada i zašto se to dogodilo. Da li je kriv aerodrom, pilot ili posrednik koji je dogovorio let iz Nantesa u Cardiff? Tražimo pravdu jer želimo znati istinu, želimo znati da li je bilo nemara i da li je i kako neko pogriješio? Ako jeste, onda je pošteno da odgovara za to. Jako sam ljuta, tuga će ostati s nama do kraja života", istakla je majka ovog bivšeg igrača Nantesa. 

Mercedes Taffarel kaže da vjeruje u pravdu i da bi se do kraja 2019. godine trebali znati pravi razlozi smrti njenog sina. 

"Istraga još uvijek traje, a prema nekim najavama do kraja ove godine bi trebali znati što se tačno dogodilo. Ima toliko pitanja na koja jednostavno ne možemo dati odgovor jer ga ni mi ne znamo, ali vjerujemo u pravdu. Moramo, ništa nam drugo ne preostaje", istakla je Mercedes. 

Za kraj, ona je dobila pitanje o sporu između Nantesa i Cardiffa u vezi s isplatom obeštećenja transfera te je istakla da će klub iz Premiershipa morati platiti dogovorenu sumu.

"Svi su vidjeli da je Emiliano potpisao ugovor, uradio je to ispred novinara. Cardiff mora platiti Nantesu obeštećenje, znamo da se i oni bave istragom, ali moraju ispoštovati svoju riječ", kazala je za kraj majka ovog preminulog nogometaša. 

Tijelo pilota Davida Ibbotsona koji je bio sa Salom u avionu još uvijek nije pronađeno, piše Klix.

Izvor: