Poveo je najbogatiji tim ka opstanku, a nakon pregleda noge uslijedio je muk

nol
Trippier mora na operaciju

Newcastle United igra veoma dobro u posljednje vrijeme i popularne Svrake polako koračaju ka opstanku u Premiershipu.

Tim Eddieja Howea vezao je tri uzastopne pobjede i približava se sredini tabele, pa sve sluti da bi najbogatiji tim svijeta na kraju mogao izbjeći ispadanje iz Premier lige.

Dosta zasluga za bodove u proteklom periodu ima iskusni defanzivac Kieran Trippier (31). On je zabio dva gola, igrao je jako dobro u defanzivi, ali nakon meča s Aston Villom stigle su užasne vijesti.

Trippier je u ovom meču slomio stopalo i prinuđen je da pauzira nekoliko mjesci. Moguće je da će se vratiti u samom finišu sezone, ali klub će morati bez njega odigrati važan dio sezone.

On će vjerovatno morati i da se podvrgne operaciji stopala, a dodatni problem za tim sa St. James Parka je činjenica da je i rezervni bek povrijeđen.

Javier Manquillo je drugi izbor na poziciji desnog beka. Međutim, on je povrijedio ligamente članka i morat će također na pauzu.

Mjesto bi na kraju trebao zauzeti Emil Krafth i Howe će ovom fudbaleru vjerovatno ukazati povjerenje u narednom periodu.

Kieran Trippier je u Newcastle stigao u januaru za 15 miliona eura, a prethodne dvije i po godine igrao je za Atletico Madrid.

Foto: Newcastle