Povrede veliki problem za PSG: U igri su dvije formacije za okršaj s Manchester Unitedom

Liga prvaka se nakon skoro dva mjeseca pauze konačno vraća, a večeras su na programu dvije utakmice osmine finala.

U Rimu će Roma dočekati Porto, no sigurno je da će u centru pažnje biti utakmica koja se igra na Old Traffordu između Manchester Uniteda i PSG-a. Trener francuskog kluba Thomas Tuchel našao se u velikim problemima zbog povreda, a van stroja trenutno su dva ponajbolja igrača Neymar i Edinson Cavani.

Također, Tuchel neće moći računati ni na desnog beka Thomasa Meuniera. U francuskim medijima se špekuliše o sastavu koji će zaigrati protiv Uniteda, odnosno o mogućim formacijama. Zbog velikih nedostataka postoji čak mogućnost da PSG igra u formaciji 3-4-3.

Ipak, izglednije je da će to biti formacija 4-2-3-1, a jedini istureni igrač u vrhu napada će biti Kylian Mbappe u kojeg Parižani polažu najviše nade. Također, zanimljivo je da Dani Alves u posljednje vrijeme igra većinom u veznom redu, a ne na desnom beku što mu je prirodna pozicija.

Sve su šanse da će Alves ovaj meč biti skoro u napadu, odnosno na desnom krilu, dok će na lijevom zaigrati Di Maria. Sastav PSG-a trebao bi izgledati ovako: Buffon, Kehrer, Thiago Silva, Kimpembe, Bernat, Marquinhos, Verratti, Alves, Di Maria, Draxler, Mbappe, piše sportsport.ba.

Image

Rerzervna formacija koju su uvježbavali na treningu je 3-4-3. To bi značilo da bi u zadnjoj liniji bili Thiago Silva, Thilo Kehrer i Kimpempe, a ispred njih Bernat, Verratti, Marquinhos i Draxler. U tom slučaju u napadu bi bili Alves, Di Maria i Mbappe.