Poznati klub se oglasio: Vranješ nas ne zanima, narušio bi nam ugled

Nakon što su se posljednjih dana proširile glasine da je Dynamo Kijev zainteresovan za Ognjena Vranješa, oglasio se i slavni ukrajinski klub.

Press služba višestrukog prvaka Ukrajine, morala je pobiti ovu vijest.

“Dinamo nikada nije bio zainteresovan za ovog igrača. Posebno ako uzmemo u obzir reputaciju Vranješa koja je skandalozna, vjerujemo da širenje takvih informacija u medijima šteti imidžu našeg kluba” stoji u reakciji Dynama koju je prenio ruski Sport-express.

Pitanje je njegovog angažmana u Dynamo je ovim vjerovatno riješeno – pogotovo ako se uzme u obzir i trenutna forma Vranješa.

Od osam susreta Anderlechta u decembru prošle godine i januaru ove godine, igrao je samo jedan. Drugo, Dinamu je potreban lijevi bek nakon povrede Josipa Pivarića, a Vranješ je stoper, ponekad i desni bek.

Vranješ izbačen u B tim 

Inačem, Vranješ proživljava vjerovatno najteže dane u igračkoj karijeri.

Kako su prenijeli belgijski mediji, Vranješ je izbačen iz prvog tima Anderlechta te trenutno trenira sa U-21 selekcijom.

U Anderlechtu ne računaju na bh. stopera, a javna je tajna da ga se žele riješiti već do kraja prijelaznog roka, dok bi Vranješ najradije ostao u Briselu.

Čelnicima Anderlechta dojadili su skandali Vranješa, počevši od tetovaže četničkog vojvode, pozivanja na naslje na tribinama te seks afere sa Jelenom Karleušom.

Belgijanci ga vidjeli u dresu Dinama

Belgijski Anderlecht više ne računa na bh. reprezentativca Ognjena Vranješa, nakon što ga je direktor briselskog kluba Michael Verschuren precrtao u svojim nedavnim izjavama naše defanzivac je prekomandovan u B tim.

U Anderlechtu bi rado prodali stopera koji može igrat i na poziciji beka, a kojeg su prošlog ljeta doveli iz AEK-a za 3,2 miliona eura.

Belgijski velikan ga je već nudio pojedinim timovima iz Turske i Ukrajine, ali su tada dobili negativne odgovore. Ipak, u pojedini ukrajinskim medijima pojavile su se informacije da su u toku pregovori između Anderlechta i kievskog Dynama.

Vrijednost Vranješa trenutno se procenjuje na 1.500.000 eura, a ugovorom je za Anderleht vezan do ljeta 2022. godine, no pitanje je da li je to iznos na koji bi Anderlecht prisatao z obzirom na to da su za njegove usluge AEK-u platili duplo više, prenose sportske.ba.