Poznato gdje će Ibišević igrati naredne sezone

Vedad Ibišević i naredne sezone će nositi dres Hertha iz Berlina.

Bivši reprezentativac BiH je nakon potpisa ugovora kazao kako je sretan u Berlinu i da je u razgovorima sa Upravom odlučio da ostane, jer osjeća da još može igrati.

Osjećam se lijepo ovdje. U posljednjih nekoliko mjeseci sam osjetio da je tijelo još uvijek u odličnom stanju i da mogu igrati. Želim nastaviti igrati fudbal. Razgovori sa Upravom su protekli veoma dobro i ubrzo je bilo jasno da smo i dalje zajedno i da ostajem u ovom klubu – rekao je Ibišević, koji je četvrti najbolji stranac strijelac u historiji Bundeslige.

Vedator će već naredne sezone imati priliku da prestigne legendarnog ELbera koji mu bježi svega 13 pogodaka. Ispred Vede su nedostižni Robert Lewandowski i Claudio Pizzaro.

Za reprezentaciju BiH je odigrao 83 utakmice i postigao je 28 golova. Svakako da su dva najvažnija, onaj u Kaunasu koji nas je odveo na Svjetsko prvenstvo i onaj protiv Argentine u prvoj utakmici na Mundijalu kada smo na čuvenoj Marakani poraženi sa 2:1. U Bundesligi je Vedad Ibišević odigrao 315 utakmica, postigao je 120 golova i upisao 49 asistencija.