Poznato kakvu kaznu tužilaštvo traži za Benzemu zbog ucjenjivanja Valbuene

.
Napadač Real Madrida optužen da je navodno ucjenjivao svog kolegu snimkom eksplicitnog sadržaja

 

Napadač francuske selekcije i madridskog Reala Karim Benzema suočava se sa suđenjem za famozno ucjenjivanje nekadašnjeg reprezentativnog kolege Matjua Valbuene (Mathieu).

Suđenje nas je vratilo u 2015. godinu, kada je Benzema optužen da je ucjenjivao svog saigrača snimkom seksa. Zbog toga je fudbaler Reala bio odstranjen iz reprezentacije na šest godina, sve do ovog ljeta kada se vratio u tim Didijea Dešama (Didier Deschamps). Podsjećamo, te 2015. godine su četiri neimenovane osobe preko Benzeme pokušavale iznuditi novac od Valbuene, a napadač Reala i povratnik među "Trikolore" je kategorično odbacio sve optužbe. 

Danas je javni tužitelj zatražio deset mjeseci uslovne zatvorske kazne za Benzemu, kao i novčanu kaznu u iznosu od 75.000 eura. 

- Benzema nije bio dobar Samarićanin koji je došao pomoći, on je dopustio pregovaračima da dođu do kraja i ucjenjivačima da dotaknu novac. On je bio uključen u ovaj tim, uključen u ovaj projekt pokušaja ucjene zbog intimnog videa - rekla je tokom svoje optužnice tužiteljica Segolene Mares.

Tužilaštvo je zatražilo četiri godine zatvora i kaznu od 15.000 eura za Mustafu Zuauija (Mustapha Zouaoui), koji se smatra "mozgom" cijele afere. Za Benzeminog prijatelja iz djetinjstva, Karima Zenatija, zatražene su dvije godine zatvora i 5000 eura kazne, a protiv Axela Angota 18 mjeseci zatvora i novčana kazna od 15.000 eura. Protiv posrednika Junusa Huasa (Younes Houasa) zatraženo je 18 mjeseci uvjetne zatvorske kazne i 5000 eura novčane kazne, prenosi "Index.hr".

Foto: Twitter