Poznato ko će suditi bh. klubovima u revanšima evropskih takmičenja

nogomet
Fudbaleri Zrinjskog, Željezničara i Sarajeva u utorak i četvrtak igrat će revanše evropskih takmičenja.

 

Mostarci će Pod Bijelim brijegom u utorak (18. juli) od 20 sati ugostiti Urartu i "braniti" gol prednosti iz prvog susreta u Armeniji, gdje su slavili sa 1:0. Ovaj meč sudit će Peter Kjaesgaard iz Danske, a asistirat će mu zemljaci Jesper Dahl i Victor Skytte. Četvrti je Jacob Karlsen, dok će u VAR sobi sjediti Jonas Hansen i Mads-Kristoffer Kristoffersen.

Željezničar će u četvrtak (20. juli) gostovati u Bakuu, gdje će Dinamo Minsk igrati svoj revanš meč prvog kola kvalifikacija Konferencijske lige. Nakon 2:2 na Grbavici, i Željinog povratka sa 0:2, sigurno je da nas očekuje zanimljiv revanš u kojem će pravdu dijeliti Michal Očenaš. Asistenti su Peter Bednar i Tomaš Vorel, dok je četvrti sudija Peter Kralovič i svi su iz Slovačke.

Sarajevo istog dana od 21 sat na Koševu dočekuje gruzijski Torpedo. Pri susret je završen bez pobjednika (2:2), pa će odluka o putniku u drugo pretkolo i duel sa Aktobeom pasti na Koševu. UEFA je u bh. prijestolnicu poslala sudije iz Moldavije. Za glavon je određen Ion Orlic, a pomagat će mu Anatolie Basiul i Denis Oala. Četvrti arbitar je Igor Bosca.