Prce otkrio sjajne vijesti za BiH, pa se dotakao protivnika na Evropskom prvenstvu

.
Iskusni bh. rukometaš će nakon Evropskog prvenstva završiti reprezentativnu karijeru

Nikola Prce se obratio za Rukometni savez Bosne i Hercegovine, gdje je otkrio da će selektor Ivica Obrvan u nastavku moći računati na golmana Benjamina Burića jer je negativan na koronavirus. Pored sjajnog golmana, tu je i jedan od članova stručnog štaba Mario Blažević, s kojim je zajedno dobio negativan test. 

Prethodne dane su proveli u izolaciji, a sada će se moći priključiti ostatku tima, te nastaviti s pripremama za nadolazeće Evropsko prvenstvo od 13. do 30. januara. 

- Puno će toga zavisiti od zadnjeg testiranja, koje je validno i za EHF. Negativni su i Bura i Mario, nadam se da neće više niko biti pozitivan - rekao je Prce.

"Zmajevi" nisu nastupili na "Croatia Cupu" zbog koronavirusa, pa se na to osvrnuo i Nikola Prce.

- Sigurno da nije dobro, puno bolji uvid ima stručni stožer u neke stvari kad se igraju utakmice. Ali puno je reprezentacija odgodilo utakmice - odgovorio je.

Jedan od najiskusnijih igrača naše selekcije govorio i koliko nas teška grupa očekuje na predstojećem Evropskom prvenstvu.

- Najteža utakmica je na otvaranju. Ali sa svima se mora igrati, pa i sa Švedskom. Ako budemo na 150 posto svojih mogućnosti, a oni da imaju jako loš dan, možemo očekivati neki dobar rezultat.

 Ako ćemo biti realni, oni su favoriti za osvajanje grupe. Sa svima ostalim se možemo nositi, pogotovo sa Češkom, a nije ni Španija nepobjediva - završio je Nikola.

Prce će nakon Evropskog prvenstva završiti reprezentativnu karijeru.