Pred Veležom je danas novi hercegovački derbi, Amara Osima obradovale dvije vijesti

.
Pred nama je 13. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine, a ova runda takmičenja bit će otvorena manjim hercegovačkim derbijem kojeg danas u Doboj-Kaknju igraju Igman Konjic i Velež.

 

Jedini meč današnjeg programa igra se u Kaknju gdje će Igman, naravno na zamjenskom domaćem terenu, dočekati Velež. Riječ je o vrlo važnom susretu za oba tima.

Konjičani su nakon dvije važne pobjede (protiv Leotara i Tuzla Cityija), u prošle dvije utakmice zabilježili dva poraza (od Zrinjskog i Širokog u prošlom kolu), dok mostarski Crveni u ovaj meč ulaze sa nizom od četiri remija.

Puni plijen Rođenima bi značio važan korak ka hvatanju priključka s gornjim dijelom tabele, a pobjeda bi sigurno značila mnogo i u pogledu samopouzdanja. No, nema sumnje da komšijski duel predstavlja dodatni motiv igračima Igmana, a bod(ovi) iz ove utakmice bi im u svakom slučaju itekako dobro došli.

Vratili se Radovac i Bajrić

Zbog akumuliranih žutih kartona, Amar Osim neće moći računati na Harisa Ovčinu i Franu Ikića. Dobre vijesti su oporavak Samira Radovca i Adina Bajrića, koje bi Veležov stručni štab trebao imati na raspolaganju već za ovu utakmicu, dok je povratak Nermina Haskića još uvijek upitan.

Utakmica između Igmana i Veleža igra se danas s početkom u 15 sati na Gradskom stadionu u Doboj-Kaknju. Za glavnog sudiju susreta određen je Mirza Kazlagić iz Cazina, a pomoćnici će mu biti Davor Vukašinović iz Rogatice, Sarajlija Enes Đozić te Elvedin Topuzović iz Tuzle.

Kontrolor suđenja na današnjoj utakmici je Asmir Budimlić iz Bihaća, dok je za delegata određen Lazar Martinović iz Čapljine. Direktan televizijski prenos ovog meča bit će realizovan posredstvom platforme Moja TV.

Raspored 13. kola Premijer lige BiH:

Danas:

15:00 Igman - Velež (MY TV)

Subota:

15:00 Leotar - Sloga

15:00 Sloboda - Široki Brijeg (Arena Sport)

17:00 Željezničar - Zrinjski (MY TV)

17:00 Sarajevo - Borac (Arena Sport)

Nedjelja:

15:00 Posušje - Tuzla City (Arena Sport)

 

Foto: FK Velež