Predsjednik italijanskog kluba: Mi nećemo igrati, pa makar nam bodove oduzimali

fjfgfjfgjfj
Predsjednik italijanske Brescije Massimo Cellino izjavio je da neće dozvoliti igračima svog tima da treniraju i igraju dok god se situacija sa pandemijom korona virusa ne smiri, pa makar to značilo da će ekipi biti oduzeti bodovi.

Cellino je u predthodnih nekoliko navrata iskazivao neslaganje svog kluba sa potencijalnim nastavkom prvenstva.

Očekuje se da će od četvrtog maja mjere bezbjednosti koje su na snazi u Italiji biti ublažene, te da će fudbalski timovi moći da se vrate treninzima.

“Moram da ponovim – ukoliko bude utakmica, ja jednostavno neću dozvoliti svojoj ekipi da igra. Ovo nije samo provokacija, Nije me briga – ako budu željeli da nam oduzmu bodove, ja prihvatam punu odgovornost”, izjavio je Massimo Cellino.

“Mnogi žele da iskoriste situaciju, mnogo je egoizma. Lotito želi da se svi vratimo na teren? Ne želim ni da ga slušam. Pustit ću ih da se prošetaju Brešom i vide kakva je situacija ovdje”, dodao je predsjednik Brescije.

U trenutku prekidanja prvenstva Brescia se nalazila na posljednjem mjestu tabele u Seriji A sa 16 bodova, devet manje od Genove, koja se nalazi “iznad crte”.

Brescia je jedan od najpogođenijih gradova na svijetu kada je u pitanju pandemija korona virusa. Nalazi se u italijanskoj pokrajini Lombardiji, u kojoj je zabilježen najveći broj žrtava u čitavoj Italiji.