Predsjednik Košarkaškog saveza BiH uputio sramotnu poruku iz Narodne skupštine RS-a

123aa
Aktuelni predsjednik Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine Boris Spasojević uputio je sramotnu poruku uoči usvajanja seta zaključaka Narodne skupštine RS-a kojima se otvara put za povrat nadležnosti s nivoa BiH na nivo entiteta.

Naime, Spasojević je zastupnik u NSRS-u kao kadar SNSD-a, a ranije se deklasirao kao prijatelj lidera ove stranke Milorada Dodika.

"Počela sjednica Narodne skupštine, vrlo značajna za Republiku Srpsku po mnogo čemu, neki čak kažu i historijska. Sretan sam što učestvujem u njenom radu i glasanju", napisao je Spasojević na svom Facebook profilu.

 

Spasojević je trenutno na čelu Košarkaškog saveza BiH u čijem Upravnom odboru još sjede potpredsjednici Dalibor Miloš i Mirza Teletović te članovi Vinko Batinić, Aid Berbić, Siniša Kovačević, Nikica Petrović, Feđa Jovanović i Dana Muminović.

Indikativno je da Spasojević obnaša jednu takvu funkciju na državnom nivou, a da u isto vrijeme glasa za zaključke kojima želi urušiti Bosnu i Hercegovinu.

Ne treba ni zaboraviti činjenicu da je Spasojević i u klasičnom sportskom sukobu interesa jer istovremeno obnaša funkciju predsjednika Košarkaškog kluba Igokee i Košarkaškog saveza BiH, pod čijim se okriljem takmiči klub iz Aleksandrovca.

Podsjetimo, na današnjoj sjednici razmatrane su četiri informacije, nakon čega su poslanici, među kojima je bio i Spasojević, usvojili zaključke u vezi s pravosudnim institucijama, odbranom i sigurnosti te indirektnim porezima.



Foto : Facebook