Predsjednik Reala ljut na Ancelottija zbog statusa Modrića i Kroosa u ekipi

modrić
Realov prvi čovjek Florentino Perez nije zadovoljan što su hrvatski veznjak Luka Modrić i Nijemac Toni Kroos i dalje u startnoj postavi madridskog kluba, tvrdi novinar The Athletica Mario Cortegana.

 

Naime, ovaj novinar koji se naročito bavi dešavanjima u Realu je istakao da je Perez na to skrenuo pažnju treneru Carlu Ancelottiju još prošle godine.

Ancelotti je, međutim, ipak odlučio uvrstiti Modrića i Kroosa među 11 za derbi protiv Atletica koji je pripao Jorgandžijama rezultatom 3:1.

"Perez je veoma nezadovoljan što Modrić i Kroos i dalje čine tandem veznog reda, posebno u važnim utakmicama. Ne želi da oni više igraju te je to više puta rekao Ancelottiju, i to još prošle sezone", ističe španski novinar.

Inače, Ancelotti je na konferenciji za medije objasnio zašto se Modrić našao u startnih 11.

"Krenuo sam s Modrićem jer sam želio što više imati loptu, a i želio sam odmoriti Aureliena Tchouamenija koji u posljednje vrijeme igra puno. Ipak, izveo sam Luku jer je Atletico bio bolji od nas. Rano su postigli dva gola, branili se bolje i brzo vršili tranziciju. Ne želim upirati prstom, raditi to Modriću bilo bi previše, ali on je igrao loše. Kao i njegovi saigrači", zaključio je italijanski stručnjak.

Podsjetimo, Ancelottijevi dani u Madridu su odbrojani s obzirom na to da mu na kraju ove sezone ističe trogodišnji ugovor koji neće biti produžen.

Foto: EPA-EFE

 

FOTO