Pregovori u toku: Tuzla City će novim pojačanjem uzdrmati Premijer ligu

sdsdsd
Dvojica igrača pred potpisom

Tuzla City je odlično igrao u prvom dijelu sezone i nalazi se na drugoj poziciji sa 36 bodova, te se očekuje da ovaj klub nastavi istim tempom i u nastavku Premijer lige.

Zimske pripreme počele su prije nekoliko sedmica, a Husref Musemić još uvijek nije kompletirao igrački kadar za nastavak sezone.

Očekuje se da će Tuzla City dovesti još nekoliko pojačanja, a ovaj klub trenutno je u pregovorima s nekoliko fudbalera.

Kako nam je potvrđeno iz kluba u toku su pregovori s dvojicom igrača koji su u samom finišu, te se uskoro očekuju zvanične potvrde ovih transfera.

Tuzla City pregovara sa Emiliom Nsueom koji će na Tušanj prema svemu sudeći doći kao slobodan igrač. Ovaj 32-godišnji desni bek prošle sezone igrao je za APOEL iz Nikozije, a bez kluba je već više od pola godine.

Nsue je ponikao u dresu Mallorce, a u svojoj karijeri igrao je još za Castellon, Real Sociedad, Middlesbrough, Birmingham, Apollon Limassol i APOEL Nikozija.

Zanimljivo da je Nsue nastupio prošlog mjeseca na Afričkom kupu nacija za reprezentaciju Ekvatorijalne Gvineje za koju je odigrao ukupno 25 mečeva i zabio je 13 golova.

Također, igrač koji bi trebao pojačati Tuzla City je i Dario Ferreyra koji je dobro poznato lice u Premijer ligi. Ferreyra je tri godine nastupao za mostarski Velež, a mostarski klub napusito je na kraju prvog dijela sezone.

No, čini se da će ovaj 25-godišnji Argentinac ostati u BiH i karijeru nastaviti u dresu Tuzla Cityja. Pregovori su u završnoj fazi, te se očekuje da ovaj lijevi bek u nastavku sezone nastupa u dresu kluba s Tušnja.


Foto : Sport Sport